Midsommar på Gammelgården

 

Midsommar på Gammelgården

 

Midsommarfirande på Gammelgården i Borlänge
År 2021 är midsommarfirandet på gammelgården inställt p.g.a. restriktioner för Covid-19. normalt brukar vi fira midsommar med majstångsresning, dansuppvisning, midsommartal och förstås dans kring stången. Här nedan hittar du lite allmän praktisk information om arrangemanget.

Redan dagen före midsommarafton börjar förberedelserna till firandet. Då binder vi kransarna och slingorna till majstången. Vill du hjälpa till? Inga problem, kom till Gammelgården så hjälps vi åt. Ta gärna med egna blommor. Vi startar kl. 14.00 och håller på tills vi är klara.

Några hålltider under midsommarafton att hålla reda på:

Information om tider för arrangemanget kommer senare. 


Inträde/Grindslant

Vi tar inget inträde för dagen, dock tar vi tacksamt emot en valfri slant till vår grindslant. Grindslanten går till själva arrangemanget och för att vi tre föreningar ska ha möjlighet att kunna arrangera midsommarfirande även kommande år på Gammelgården.

Vid grindslanten kan man lämna kontanter alternativt lämna en gåva via Swish. Swish-nummer: 123 145 07 33. Vi har ingen möjlighet att hantera kortbetalningar. För kontantuttag hänvisar vi till bankomat vid Forssa centrum.

Vid kaffeserveringarna går det förstås bra att betala med kort.


Gammelgårdens Café & kök

Caféet på Gammelgården är öppet på midsommar. Här är du välkommen att ta en midsommarfika. Caféet bakar allt från grunden och försöker satsa på närproducerat och ekologiskt. Läs mer om dem på deras hemsida eller facebooksidan för aktuell information.


Hitta hit / Parkeringar

Gammelgården ligger vackert intill Dalälven i Borlänge. Se karta här.

Enklast att ta sig till Gammelgården är till fots eller på cykel. Från centrum kan du följa cykelvägen som går förbi Domnarvsvallen i riktning mot älven. På vänster sida av vägen hittar ni Gammelgården.

Åker du buss så finns det hållplatser precis utanför entrén och även längs kvarnsvedvägen vid Forssa centrum.

Det finns begränsade parkeringsmöjligheter vid Gammelgården. Kommer du ändå med bil så finns en större parkering på andra sidan vägen (Stenhålsvägen). Du tar dig därifrån till Gammelgården genom gångtunneln under vägen.

Normalt finns handikapparkeringar inne på Gammelgården, men denna dag då det är mycket trafik och människor i farten, rekommenderar vi om man är passagerare att bli avsläppt vid entrén. Kör du en bil med parkeringstillstånd för rörelsehindrade är du välkommen att parkera på gräsplätten vid Gammelgården som är uppmärkt för funktionärer.


Arrangörer

Midsommarfirandet på Gammelgården arrangeras av Stora Tuna folkdansgille, Tunabygdens hembygdsförening och Stora Tuna spelmanslag. Arrangemanget får stöd från Kulturens bildningsverksamhet.