Dans för vuxna

Dans för vuxna

 

Danssektionen arbetar för ett aktivt dans-liv för alla över 26 år (som folkdansare blir man inte vuxen förrän man fyllt 26år!). Alla våra vuxen-grupper brukar bestå av tre olika moment: Dans, fika och lite mera dans! Våra fika-pauser är viktiga inslag då vi får en chans att sitta ner och skvallra lite, planera och lära känna varandra lite bättre. Här nedan presenterar vi vilka olika grupper vi kan ha (varierar från termin till termin) . Vill du veta vilka grupper vi har igång just nu se För medlemmar-Grupper och priser.


Grundkurs gammeldans / grundstegsträning

Emellanåt anordnar vi grundkurs för vuxna i gammeldans. Det brukar kunna variera från år till år. I kursen lär vi ut grunderna i de vanligaste gammeldanserna såsom snoa, schottis, polka, hambo m.fl.
Målet för kursen är att deltagarna ska få lära sig grundstegen i gammeldans för att sedan kunna ta steget ut på dansbanorna och fortsätta utveckla sin dans. För kursen gäller kursavgift, övriga grupper gäller medlemsavgift.

Vi har också haft en grupp för Grundstegsträning. Denna grupp är tänkt att bara jobba  med grundstegen i de vanligaste gammeldanserna. Här välkomnar vi både nybörjare och vana dansare som vill gnugga grunderna lite extra. Även i denna grupp lär vi ut stegen så att även nya dansare kan hänga med. För gruppen gäller medlemsavgift.


Folkdans

Vi har en dansgrupp för vuxna med blandad repertoar i olika svårighetsgrader. Man är med i gruppen på sina egna villkor och är med på det man kan och vill. Vi dansar gammeldans, gillesdanser, upppställningsdanser från främst Gröna Boken och en och annan polska. Gruppen träffas en gång i veckan på tisdagar.


Fiolgruppen

Är du spelman så finns det förstås en grupp även för dig. Vår fiolgrupp träffas en gång i veckan och spelar tillsammans i vår dansgrupp på tisdagar. Dansen blir ju så mycket roligare när vi får dansa till levande musik och det blir en träning även för spelmännen att lära sig spela till dans, något som inte alltid är så lätt. De brukar även ställa upp och spela vid våra uppvisningar och andra tillfällen.