JULMARKNAD

Julmarknad på Gammelgården

 

Julmarknad
Varje år på andra advent anordnas en julmarknad på Gammelgården i Borlänge. År 2024 blir det 62:e året vi arrangerar marknaden. Söndag 10 december kl. 12-16

På julmarknaden hittar du hantverk från våra lokala hantverkare, julgodis, lingonriskransar, rågåkerskakor, böcker, fiskdamm och lotterier. Vi säljer även korv för den hungriga och glögg om du behöver något att värma kroppen med.

Tomten brukar också titta förbi på ett besök.

Musik av Stora Tuna Spelmanslag.

Här nedan hittar du praktisk information om arrangemanget.


Tider

Marknaden öppnar kl. 12 och avslutas kl. 16.


Inträde/Grindslant

Vi tar inget inträde för dagen, dock tar vi tacksamt emot en valfri slant till vår grindslant. Grindslanten går till själva arrangemanget och arrangörerna för att vi ska ha möjlighet att kunna arrangera julmarknad även kommande år.

Vid grindslanten kan man lämna kontanter alternativt lämna en gåva via Swish. Vi har ingen möjlighet att hantera kortbetalningar. För kontantuttag hänvisar vi till bankomat vid Forssa centrum.

Vid caféet går det förstås bra att betala med kort.


Gammelgårdens Café & kök

Caféet på Gammelgården är öppet under julmarknaden. Här är du välkommen att ta en julfika. Läs mer om dem på deras hemsida eller facebooksidan för aktuell information.


Hitta hit / Parkeringar

Gammelgården ligger vackert intill Dalälven i Borlänge. Se karta här.

Enklast att ta sig till Gammelgården är till fots eller på cykel. Från centrum kan du följa cykelvägen som går förbi Domnarvsvallen i riktning mot älven. På vänster sida av vägen hittar ni Gammelgården.

Åker du buss så finns det hållplatser precis utanför entrén och även längs Kvarnsvedvägen vid Forssa centrum.

Det finns begränsade parkeringsmöjligheter vid Gammelgården. Kommer du ändå med bil så finns en större parkering på andra sidan vägen (Stenhålsvägen). Du tar dig därifrån till Gammelgården genom gångtunneln under vägen.

Vi har ingen särskild parkering för rörelsehindrade. Här hänvisar vi till den stora parkeringen på andra sidan vägen. Det går bra att också åka fram till entrén för att släppa av passagerare som har svårt att själv ta sig från stora parkeringen.


Arrangörer

Julmarknaden på Gammelgården arrangeras av Stora Tuna folkdansgille, Tunabygdens hembygdsförening och Stora Tuna spelmanslag.