JULMARKNAD

Julmarknad på Gammelgården

 

Julmarknad
Varje år på andra advent anordnas en julmarknad på Gammelgården i Borlänge. År 2019 var det vårt 58:e år som vi arrangerar julmarknaden. År 2020 fick vi tyvärr ställa in arrangemanget p.g.a. Covid-19.

På julmarknaden hittar du hantverk från våra lokala hantverkare, julgodis, lingonriskransar, rågåkerskakor och diverse lotterier. Årets julgran kan du också hitta hos oss.  Vi säljer även korv för den hungriga och glögg om du behöver något att värma kroppen med. Vi har också ett bord för återbruk av diverse julpynt.

Tomten sitter i en av stugorna och tar emot önskelistor från alla barnen och har du tur så har tomtemor lite julgröt på spisen.

Under dagen dansar Stora Tuna folkdansgillets barngrupper en uppvisning.

Här nedan hittar du praktisk information om arrangemanget.


Tider

Klockan ringer prick kl. 12 då marknaden kan öppna.


Inträde/Grindslant

Vi tar inget inträde för dagen, dock tar vi tacksamt emot en valfri slant till vår grindslant. Grindslanten går till själva arrangemanget och arrangörerna för att vi ska ha möjlighet att kunna arrangera julmarknad även kommande år.

Vid grindslanten kan man lämna kontanter alternativt lämna en gåva via Swish. Swish-nummer: 123 145 07 33. Vi har ingen möjlighet att hantera kortbetalningar. För kontantuttag hänvisar vi till bankomat vid Forssa centrum.

Vid kaffeserveringarna går det förstås bra att betala med kort.


Gammelgårdens Café & kök

Caféet på Gammelgården är öppet under julmarknaden. Här är du välkommen att ta en julfika. Caféet bakar allt från grunden och försöker satsa på närproducerat och ekologiskt. Läs mer om dem på deras hemsida eller facebooksidan för aktuell information.


Hitta hit / Parkeringar

Gammelgården ligger vackert intill Dalälven i Borlänge. Se karta här.

Enklast att ta sig till Gammelgården är till fots eller på cykel. Från centrum kan du följa cykelvägen som går förbi Domnarvsvallen i riktning mot älven. På vänster sida av vägen hittar ni Gammelgården.

Åker du buss så finns det hållplatser precis utanför entrén och även längs kvarnsvedvägen vid Forssa centrum.

Det finns begränsade parkeringsmöjligheter vid Gammelgården. Kommer du ändå med bil så finns en större parkering på andra sidan vägen (Stenhålsvägen). Du tar dig därifrån till Gammelgården genom gångtunneln under vägen.

Normalt finns handikapparkeringar inne på Gammelgården, men denna dag då det är mycket trafik och människor i farten, rekommenderar vi om man är passagerare att bli avsläppt vid entrén. Kör du en bil med parkeringstillstånd för rörelsehindrade är du välkommen att parkera på gräsplätten vid Gammelgården som är uppmärkt för funktionärer.


Arrangörer

Midsommarfirandet på Gammelgården arrangeras av Stora Tuna folkdansgille, Tunabygdens hembygdsförening och Stora Tuna spelmanslag. Arrangemanget får stöd från Kulturens bildningsverksamhet.