FOLKDRÄKTSMARKNAD

Folkdräktsmarknad

 

Folkdräktsmarknad hos Stora Tuna Folkdansgille


I snart 20 år har Stora Tuna Folkdansgille anordnat en folkdräktsmarknad för dräktdelar. Här har du möjlighet att hitta den dräktdel du saknat eller sälja det som du inte längre använder. Vi tar emot både kompletta dräkter och enstaka dräktplagg. Du lämnar in och hämtar dina varor samma dag som marknaden. Läs mer här nedan hur det går till.


Inlämning

På förmiddagen har vi inlämning av hela dräkter, enstaka plagg, skor, strumpor och allt som hör folkdräkten till. Vi märker upp plaggen och våra kunniga funktionärer hjälper även till med prissättning av inlämnade delar. Försäljningspriset inkluderar den provision som Stora Tuna Folkdansgille tar ut (20% dock max 500 kr).


Försäljning

På eftermiddagen öppnar vi marknaden för besökande med försäljning av de saker som lämnats in på morgonen. Här kan du hitta allt från kompletta dräkter till en påbörjad skjorta som inte blivit färdigsydd. Enstaka dräktplagg såsom strumpor, sjalar, skjortor, livstycken, förkläden, kjolar, bindmössor och skor. Vi brukar även kunna få in en del dräktsmycken.


Utlämning

Senare på eftermiddagen är du välkommen tillbaka för att antingen få ut pengar för sålda varor eller få tillbaka det som inte blivit sålt.

OBS! Om du inte hämtar dina inlämnade varor samma dag eller efter avtalad annan tid, tillfaller de inlämnade delarna Stora Tuna Folkdansgille.


Betalning

Stora Tuna folkdansgille har bara möjlighet denna dag att ta emot kontanter. Tyvärr kan vi inte hantera kortbetalning eller betalning med Swish.


Tider

Aktuella tider för arrangemanget kan du hitta i vårt Kalendarium.