Dräktuthyrning

DRÄKTUTHYRNING

 

Behöver du hyra en dräkt för att vara fin på ett bröllop eller examen? Föreningen har ett stort utbud av folkdräkter från Stora Tuna socken för både damer, herrar och även barn. Vi hyr ut kompletta dräkter eller enstaka dräktdelar om det är så du saknar en del till din Tunadräkt.

För att hyra en dräkt kan skicka ett mejl till storatuna@folkdansringen.se. Då kontaktar vi dig för att komma överens om en tid för träffas. Vi har en stor garderob av plagg i olika storlekar och vi vill att du provar så att dräkten sitter bra och passar dig. När du har provat ut en dräkt kan du ta dräkten med dig direkt eller hämta den vid ett senare tillfälle. Vi kommer sedan överens om en tid när du ska återlämna dräkten. När du lämnar tillbaka dräkten ska de plagg som har burits närmast kroppen ha tvättats och det är de vita linneplaggen samt strumporna. De övriga plaggen ska ha vädrats och förvarats luftigt.


Priser för dräktuthyrning

 

Hel dräkt: 1200 kr              Hel dräkt + ytterplagg: 1400 kr             Hel dräkt + ytterplagg + hatt: 1500 kr              Enstaka dräktplagg 150-350 kr

Betalning sker via bankgiro eller Swish!

 


Variationer av Stora Tuna dräkten

Stora Tuna dräkten finns i flera variationer. Här nedan kan du se lite exempel på vilka olika dräktdelar som finns.

Livstycken

 

Överdelar

 

Svarttröja

 

Herrdräkt

 

Förkläden

 

Kjol – originalet till denna kjol är föremål nr 1 på Nordiska museet

 

Kjol

 

Herrdräkt