Dans för barn & Ungdomar

Dans för barn & ungdomar

 

Arbetsgruppen för barn och ungdomar
Barn och ungdomsgrupperna träffas 75 min varje vecka under terminerna. Då dansar, leker och fikar vi tillsammans. Våra grupper kan variera från år till år både i antal och för vilka åldrar. Vilka grupper som är aktuella just nu kan du läsa om mer om under För medlemmar – Grupper & priser.

Under terminerna försöker vi anordna andra aktiviteter. Det kan bli både maskeraddisko och pysselaktiviteter. Vi samarbetar också med våra grannföreningar och hälsar på dem för gemensamma träffar och de hälsar på oss emellanåt. Terminerna avslutar vi i december runt lucia-tider då vi brukar ha en liten avslutningsfest.

För våra äldre barn och ungdomar erbjuder vi olika läger och resor att åka på när tillfälle ges. Bl.a. brukar vi försöka komma iväg var tredje år till den stora festivalen Barnlek som flyttar runt bland de nordiska länderna och arrangeras av Nordlek.


Knattegrupp

Knattegruppen (4-5år) dansar små enklare danser med hopp och skutt, sånglekar och leker och sjunger en hel del. De föräldrar som vill får gärna vara med och dansa med sina barn.


Barngrupp fr 6år

Barndans fr. ca 6 år. När man går på lågstadiet börjar vi lära ut lite olika grundsteg, bl.a. polka och schottis. Vi dansar många olika danser där dessa steg ingår. Det finns även tid för lek! Beroende på hur många barn vi har och hur många nya som kommer brukar grupperna kunna delas in för nybörjare och fortsättningsgrupper.


Ungdomsgrupp fr 10år

Ungdomsdans fr. ca 10år. När man börjar mellanstadiet har man ofta dansat några år. Nu fortsätter vi med snoa, vals och kanske hambo. Vi tycker det är roligt att få prova många olika danser både från Sverige och andra länder vi lärt oss genom åren även om vi mest dansar våra egna gammaldanser och varianter av dem. I den här åldern börja vi dansa de traditionella folkdanserna med många turer.